GAZİANTEP / İSLAHİYE - Şehit Yunus Emrah Ateş İlkokulu

Mrt

Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiş olup 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ilk defa kutlanacaktır.

Bakanlığımızca, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Mrt

Millî marş; bir ülkenin bağımsızlığının simgesi olan, milletin tarihi boyunca yaşadığı zorlukları anlatan, halkın ülkesine olan bağlılığını, yaşanan acıları ve güçlükleri anlatan özlü eserdir. Hürriyetimizin sembolü olan İstiklâl Marşı'nın kabulü önemli günlerimizdendir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesinin ruhunu yansıtan İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Gününü anlam ve önemine uygun olarak kutlamak hepimiz için millî bir görevdir.

Bu bağlamda, Genel Müdürlüğümüzce ilkokul ve ortaokul  öğrencilerine İstiklâl Marşı'nın Kabulü  ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününün millî, manevi ve tarihi önemini kavratmak; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak; millî birliğimiz ve varlığımız ile uluslararası barış ve dostluk düşüncelerini kuvvetlendirmek amacıyla "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 100. Yıl Dönümü" kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmî ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında "Mektup, Resim, Kısa Film, Grafiti, Kara Kalem, Kompozisyon ve İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma" dallarında ekli şartnameler doğrultusunda yarışma ve etkinlikler düzenlenecektir. Yarışmaların duyurusunun öğrencilere hassasiyetle yapılarak katılımın sağlanması, Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 26/02/2021 tarih ve 21355425 sayılı yazıları ile bildirilmiş olup, ekte gönderilmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlar dahilinde hazırlanacak eserlerin 12/04/2021 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda;

Mrt

Ardahan Üniversitesi Rektörlüğünün ilgi yazı ekinde Üniversitenin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılacak olan "C# İle Nesneye Yönelik Programlama (Uzaktan Eğitim), SPSS Eğitimi (Uzaktan Eğitim), Sertifikalı İşaret Dili Eğitimi (Online) kurslarına ilişkin duyuru ve afiş örnekleri ekte sunulduğu bildirilmiştir.

Söz konusu kursa başvuru yapmak isteyen  okulunuz/ kurumunuz öğretmenlerine gerekli duyurunun yapılması hususunda;

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığılığının ilgi (a) Olurları ile Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün ilgi (b) talimatları doğrultusunda, 9. Dönem İLKSAN İlçe Temsilci seçimlerinin İlgi (c) Ana Statü ve İlgi (ç) Yönetmelik hükümleri kapsamında organize edilecektir.

İlçe Temsilci seçimlerinin 3 Nisan 2021 tarihinde, 09.00-17.00 saatleri arasında İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda yapılacaktır.

Seçimin yapılacağı tarih, yer ve gündemin, en az 30 gün öncesinden okullarda müdür vasıtasıyla, tüm üyelere imza karşılığı duyurulacak.

İlçe Temsilciliği ön aday müracaatı yapacak adaylar 15 Mart 2021 Mesai bitimine kadar dilekçe lerini Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Mrt

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında 3Ds Max Programı, Lumion Programı, Adobe After Effects, Adobe Photoshop ve Adobe llustrator programlarını kullanabilecek yetkinlikteki öğretmenler tarafından http://veri.meb.gov.tr/ adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Söz konusu sistem 15 Şubat- 15 Mart 2021 tarihleri arasında aktif olacaktır. Başvuru formunun doldurulması amacıyla ilinizde görev yapan öğretmenlere gerekli duyuru ve bilgilendirmenin yapılması hususunda;

RESMİ YAZI

Şbt

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş olup, Afet Eğitimleri ile ilgili slaytlar ve Filmler  https://gaziantep.meb.gov.tr/www/afet-eğitim-yili-ile-ilgili-dosyalar/icerik/3065 linkinde mevcuttur. Okul müdürleri belirtilen link üzerinde afetlerle ilgili olarak öğretmenlere bilgilendirme yapacaklardır.

Öğretmenler ise öğrencilere ve velilere aşağıda belirtilen gün ve saatlerde afetlerle ilgili eğitim vereceklerdir. Eğitimler en fazla bir ders saati şeklinde verilecektir.

Şbt

türkiye Zeka Vakfı tarafından, Türkiye geneli resmî/özel ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören, şartnamede belirtilen yaş gruplarındaki öğrencilere yönelik "Türkiye Zeka Oyunları Yarışması (Oyun 2021)" düzenlenecektir

Duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 linkinden ulaşılabilecek olan etkinlik  ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek

Şbt

Bakanlık Makamının Olurları ile Personel Genel Müdürlüğünün i talimatları doğrultusunda, 9. Dönem İLKSAN İlçe ve İl Temsilciseçimleri Yönetmelik hükümleri kapsamında organize edilerek, İlçe Temsilci seçimlerinin 3 Nisan 2021, İl Temsilci seçimlerinin ise 12 Haziran 2021 tarihinde yapılması uygun bulunmuştur.

Şbt

EN KISA ZAMANDA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMA TEMENNİSİYLE 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEMİ TÜM ÖĞRETMEN,ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN...